INSTALARE, CONFIGURARE SI INTRETINERE SERVERE
Decizia unei companii de a avea un server local (sau mai mule) poate avea la baza diverse motive: securitatea retelei locale (firewall), impunerea unor restrictii privind paginile de internet accesate (proxy), accesare retelei locale de la distanta (vpn), gazduirea site-ului companiei, gazduirea e-mail-urilor, etc.
Trust IT Solutions asigura instalarea si configurarea atat a serverelor bazate pe licenta gratuita (LINUX), cat si a celor oferite de MICROSOFT (Windows Server).
Detaliere servicii:
 • Gateway-ul reprezinta un punct din rețea care servește ca intrare într-o altă rețea, punct prin care datele sunt transmise către o destinație precisă. Gateway-ul permite conectarea unor rețele informatice de autoritate diferită, ca de exemplu o rețea locală(LAN) și rețeaua Internet: astfel mai multe calculatoare, sau chiar întreaga rețea locală are acces la Internet prin intermediul gateway-ului.
 • Firewall (paravan de protectie)
  Un firewall poate ține la distanță traficul Internet cu intenții rele, de exemplu hackerii, viermii și anumite tipuri de viruși, înainte ca aceștia să pună probleme sistemului. În plus, un firewall poate împiedica participarea computerului la un atac împotriva altora, fără cunoștința sau voința utilizatorului. Utilizarea unui firewall este importantă în special dacă rețeaua sau computerul de protejat sunt conectate în permanență la Internet.
  Un firewall este o aplicație sau un echipament software care monitorizează și filtrează permanent transmisiile de date realizate între PC sau rețeaua locală și Internet, în scopul implementării unei "politici" (metode) de filtrare.
 • DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)
  DHCP este un protocol de rețea de calculatoare folosite de gazde (clienți DHCP) care atribuie adrese IP și alte informații de configurare de rețea importante în mod dinamic.
  Chiar și în rețele mici, DHCP este folositor, deoarece simplifica adăugarea unor noi echipamente în rețea.
 • Proxy
  Permite accesul la internet al userilor conectati in LAN . Userul cere cu ajutorul browser-ului de Internet o anumita pagina proxy-ului , iar acesta trimite cererea in internet . Pagina receptionata este remisa catre utilizatorul care a lansat cererea . Astfel , utilizatorii nu mai sunt expusi atacurilor directe din internet si pot iesi in internet printr-un singur IP public . Proxy-serverul poate folosi metode de autentificare user-password in asa fel incat doar userii autorizati au acces la internet .
  Cu ajutorul serverului proxy se pot restrictiona anumite site-uri, nepermise in timpul orelor de serviciu.
 • VPN (retea privata virtuala)
  Cu ajutorul acestui serviciu, angajatii firmei se pot conecta de la distanta la reteaua din interiorul organizatiei, avand astfel acces la datele serverelor din unitate (exemplu: server de date), la imprimanta, si alte echipamente IT.
 • WEBSERVER
  Este folosit pentru paginile web (site-uri) ale companiei (hosting, administrare), renuntand astfel la terti.
 • WEBMAIL
  Este folosit pentru e-mail-urile companiei (hosting, administrare), renuntand astfel la terti.
 • Backup date
  Este un server care salveaza anumite date (alese de utilizator) de pe statiile din retea, automat (la anumite intervale de timp) sau manual.
  Astfel in cazul unei defectiuni iremediabile la una din statiile de lucru, datele putand fi recuperate in orice moment de pe server.